Amenajare gradina cu pietre decorative

Amenajare gradina cu pietre decorative – idei constructii gradini

Metodele de amenajare gradina cu pietre decorative sunt multiple, ele fiind diferite datorita formei pietrelor utilizate. In amenajari gradini pietrele si rocile reprezinta elemente naturale de decor si de multe ori creeaza structura gradinii.

Ideea utilizarii acestui material de constructii a venit de la faptul ca se gaseste fara a depune prea mult efort si totodata la utilizare pastreaza si o textura naturala a formelor. Daca aveti o gradina pe care doriti sa o decorati insa nu dispuneti de resurse financiare suficiente, puteti utiliza cu success pietre de rau pe care puteti sa le adunati singuri si sa le utilizati pentru a obtine un decor exterior minunat.

Tipurile de pietre decorative

Mai nou este o adevarata afacere cu pietre decorative, exista in diferite forme si marimi si pot fi comandate de la firme de specialitate care se ocupa cu comercializarea acestora. Pietrele cumparate de la firmele specializate vin direct prelucrate, slefuite si finisate daca e cazul sau categorisite pe marimi diferite si vandute special cu anumite destinatii.

Astfel cand vorbim de pietre decorative ne referim la toate tipurile de pietre care se gasesc si sunt utilizate in amenajare gradina, cu toate ca fiecare se utilizeaza altfel sau primeste un alt rol in gradina. In functie de marime ele pot fi utilizate in constructii solide, pereti, trepte sau borduri, pietris pentru alei sau puse la radacinile plantelor ca si mulci.

In acest mod, pe langa utilitatea pe care o au pietrele, de a crea o constructie solida, ele vor avea si un aspect natural si placut. Amenajarea unei gradini cu pietre sau roci nu este dificila, cu toate astea depinde de creativitatea fiecaruia cum sa utilizeze pietrele de diferite forme si marimi pentru a fi in armonie.

In amenajare gradina cu pietre decorative, pietrele si rocile sunt elemente de constructie si decor in gradina dumneavoastra si ceea ce este cel mai important, nu au nevoie de prea multa intretinere.

Pregatirea locului pentru pietre decorative

Locul in care doriti sa puneti elemente de constructie din pietre sau roci, trebuie pregatit in prealabil, ca la orice alta constructie. Este indicat sa sapati solul si sa inlaturati cel putin 20 de cm din pamant. De asemenea curatati solul de buruieni si utilizati solutii speciale pentru a evita cresterea lor ulterioara.

Pentru un aspect natural, amenajarea unei gradini cu pietre presupune utilizarea de elemente de aproximativ acelasi tip dar forme diferite. Pentru a completa zonele ramase libere intre pietrele utilizate la decor, puteti folosi nisip sau pietris. Nisipiul sau pietrisul ofera stabilitate pietrelor si le impiedica sa se miste si implicit sa strice decorul creat.

O modalitate mai simpla de decor cu pietre o reprezinta crearea de borduri, evidentierea florilor prin imprejmuirea acestora cu pietricele de dimensiuni mai mici si daca se doreste colorarea acestora in diverse nuante care sa contrasteze cu verdele plantelor.

Flori si plante pentru gradini cu pietre

La unele constructii gradini cu pietre decorative sa aveti grija la alegerea plantelor, ele trebuie sa se poata adapta la solul aferent. Dintre tipurile de plante care se adapteaza la solul uscat, amestecat cu nisip si care se dezvolta foarte bine in preajma pietrelor, clopotelul si floarea de colt sunt cele mai potrivite.

Intr-o curte cu mult gazon, gradina poate prinde viata prin decorarea acesteia cu constructii din pietre sau roci, stancarii cu flori si plante decorative care vor fi in contrast cu gazonul proaspat tuns si bine hidratat.

In concluzie, daca resursele financiare nu sunt suficiente si va doriti amenajarea unei gradini cu pietre, incercati sa fiti inventivi si sa transformati elementele oferite de natura in obiecte excelente de decor care vor inveseli gradina dumneavoastra.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Call Now ButtonSuna Acum