flori de toamna

Cele mai frumoase flori de toamna

O gradina plina cu flori de toamna aduce un omagiu frumusetii naturii. Toamna este anotimpul cu cele mai multe si mai frumoase culori.

Pasind in gradina cu flori de toamna, esti inconjurat de tabloul viu al acestui anotimp, cu miile de tonuri de culori si mireasma plantelor decorative. Este o experienta pe care o retraim an de an cu mare bucurie.

In spatele unei gradini amenajate cu flori de toamna exista intotdeauna multa munca si pricepere. Este rezultatul muncii de proiectare si intretinere a gradinii pe tot parcursul anului.

Flori de toamna pentru gradina ta

Cand alegem flori de toamna pentru gradina noastra, este indicat sa alegem flori rezistente la diferite intemperii. Toamna sunt sanse mari ca noaptea temperaturile sa scada foarte mult iar florile sau plantele decorative sensibile sa nu reziste.

Citeste si: Plante ornamentale pentru gradini amenajate

Crizantema – margareta de toamna

crizantema margareta de toamna

Crizantema este o planta perena din familia Astraceae si este inrudita cu dalia si galbenelele. Sunt aproximativ 30 de specii de crizanteme. In popor apar sub diverse denumiri precum tufanele, dumitrite (florile Sfantului Dumitru) sau margarete de toamna.

Crizantemele de obicei sunt cultivate in gradini dar le putem intalni si in ghivece. Cresc pana la 50 – 150cm inaltime, cu flori mari, frumos colorate.

Este o planta foarte rezistenta si nepretentioasa, de aceea o intalnim frecvent in amenajarea gradinilor.

Callistephus chinensis sau ochiul boului

Callistephus chinensis numit si ochiul boului este o planta din familia Astraceae, originara din Extremul Orient. Este o planta de vara care poate rezista pana la inceputul toamnei.

Avand culori puternice si diverse, mov, roz sau rosii, este o planta perfecta pentru decorarea gradinii.

Dalia, regina gradinii

floarea dalia regina gradinii

Dalia este o planta perena din familia Astraceae, extraordinar de frumoasa si bogata, originara din America Centrala, Columbia si Mexic.

Este cultivata in gradini ca si floare ornamentala, are tulpini inalte, semi lemnoase, cu frunze mari, verzi. Creste pana la 50-180cm in functie de specia respectiva.

E o floare de vara care infloreste pana toamna tarziu aducand gradinii o pata de culoare puternica. Culorile in care se gaseste sunt alb, rosu, roz galben, rosu inchis si violet.

Citeste si: Cum sa amenajam o gradina cu flori

Branduse

Bradusele sunt plante perene Geofite, plante native care se inmultesc cu bulbi si au inaltimi de pana la 15 cm. Foarte des le vedem primavara sau toamna pe campii sau in gradini in culorile alb, mov, roz si galben.

Desi este o floare des intalnita in natura, ea putand fi cultivata atat in gradina cat si in ghivece. Ii place umbra in timpul zilei dar are nevoie de soarele de dupa-amiaza care le ajuta inflorirea.

Gladiole

gladiole in diverse culori

Flori de vara foarte rezistente si spectaculoase in culori. Sunt plante perene Geofite, cu foarte multe specii si sunt apreciate pentru florile cu aspect frumos in culorile alb, rosu, portocaliu, roz, visiniu sau diferite nuante ale acestora.

Gladiolele sunt flori foarte apreciate si utilizate la decorarea gradinii, totodata sunt cultivate si in spatii protejate, sere si solarii pentru flori taiate.

Callicarpa

Callicarpa dichotoma este un arbust ornamental cu frunze cazatoare si fructe decorative. Ajunge la inaltimea de 100 -180 cm si este plantata atat solitara cat si in grupuri.

Cu fructele colorate, infrumuseteaza gradina toata perioada toamnei cat si iarna.

Citeste si: Cum sa ne pregatim gradina pentru toamna

Caryopteris clandonensis

Caryopteris clandonensis este un arbust decorativ care infloreste in timpul verii si in septembrie. Cu flori de culoarea albastru spre mov, puternic parfumate si frunze alb verzui, formeaza tufe bogate, dense si atragatoare.

Are nevoie de mult soare ca sa se dezvolte bine. Creste in inaltime de la 50 la 100 de cm si de aceea este considerata un arbust de talie mica. Nu este foarte pretentios si se dezvolta foarte bine in soluri nu foarte umede. 

Se planteaza solitar sau in grup pentru a crea pete de culoare sau in combinatie cu alte flori si plante decorative.

Helenium sau Floarea Elenei

Helenium sau Floarea Elenei

Helenium este o planta perena din familia Asteraceae cu un colorit puternic, foarte indragit in amenajari gradini. Infrumuseteaza gradina o lunga perioada de timp pentru ca infloreste din august pana la sfarsitul lunii septembrie.

Are forma unei tufe de inaltimea 70-80 cm si este frecvent plantat in grup, alcatuind borduri de flori. Iubeste soarele dar are nevoie de apa pentru ca nu suporta uscaciunea si de pamant fertil pentru dezvoltare.

La sfarsitul toamnei cand florile sunt deja uscate, contin seminte ce atrag pasarile.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase flori si plante decorative care infloresc toamna, infrumusetind gradina amenajata.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum