Cum sa amenajam o gradina cu flori

Cum sa amenajam o gradina cu flori

Gradina trebuie sa arate foarte bine in toate anotimpurile si tocmai din acest motiv se pot alege ca si decor, plante vesnic verzi sub forma de arbusti care vor fi mereu sculptati in functie de preferintele sezoniere ale familiei. In jurul plantelor perene se pot pune si flori sezoniere multicolore care sa scoata in evidenta frumusetea arbustilor, florile viu colorate dandu-ne la randul lor acea doza de linistire necesara tuturor dupa o zi grea de munca.

Ca sa ne putem bucura de peisajul pictural oferit de gradina noastra e important sa avem in ea un mic pavilion sau o terasa vesela de unde sa contemplam in liniste, incantandu-ne privirea cu frumusetea coloritului pastelat. Mobilierul de gradina e foarte bine daca il alegem in culorile plantelor pentru o imbinare cromatica desavarsita cu acestea. Crinii, azaleele, gladiolele, panselutele, trandafirii sunt doar cateva dintre florile care ne ajuta sa obtinem atat o gradina colorata cat si una placut parfumata si plina de pasari si insecte atrase de plantele alese.

Cum aranjam gradina cu flori

Daca vom avea straturi bogate si joase de flori, buruienile nu vor avea unde sa se dezvolte iar umiditatea zonei se va pastra pentru mult timp. Florile pot fi ajutate sa creasca si pe verticala dotand de exemplu gradina cu spaliere verticale in culori pastelate, spalere pe care se vor putea incolaci armonios diverse tipuri de plante cataratoare.

Movilitele de pamant de pe teritoriul gradinii dau impresia de spatialitate si ajuta mult ca o gradina mai mica sa ni se para mai mare, iluzia perceptiva de acest fel e mereu binevenita in cazul spatiilor verzi. Putem decora movilitele folosind acelasi tip de plante sau combinatii de mai multe flori in straturi, dupa marime, forma si culoare.

Oricare varianta am alege-o, va fi castigatoare, cu florile nu putem da gres niciodata. Vasele decorative, fantanile arteziene vor imbogati decorul gradinii noastre. Chiar si stravechea arta a feng-shui-lui vorbeste despre prosperitatea pe care o aduce casei o fantana arteziana corect plasata si perfect functionala.

Elementul de atractie a gradinii

Pe langa brumarele, hortensii, panselute si margarete putem avea in gradina si un mic lac artificial impodobit cu o bancuta cocheta destinata clipelor de reveerie ce le vom trai in acest spatiu feeric. Paleta de culori mov, roz si albastru e mereu linistitoare si reconfortanta si poate fi protejata de mulcii care acoperind solul pastreaza umiditatea lui pentru mai mult timp. Dalele isi pot gasi locul atat in gazon pentru a usura accesul in zonele dorite cat si in locurile in care vrem sa delimitam diverse straturi de vegetatie. Nisipul combinat cu dalele da impresia de cat mai natural posibil.

Costa sa ai o gradina frumoasa dar merita atat banii cat si timpul si munca investite in construirea si intretinerea ei. Tocmai de aceea e indicat sa te informezi cum se procedeaza pentru a avea o gradina de vis, poti cere si sfatul nostru profesionist in domeniul de amenajari gradini ca acest vis sa devina cat mai curand realitate.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Call Now ButtonSuna Acum