gradina in stil rustic

Cum sa amenajezi o gradina in stil rustic

Gradina in stil rustic are cateva elemente caracteristice. Coloritul specific, materialele naturale dar si aspectul general de gradina a bunicilor sunt doar cateva dintre trasaturile deja cunoscute ale unei gradini rustice. Lemnul, piatra si diversele accesorii de la tara sunt esentiale in amenajarea unei astfel de gradini.

Plantele pentru gradina in stil rustic

Plantele din gradina rustica pot fi variate, de la cele cu bulbi cum ar fi zambilele, lalelele si narcisele pana la diverse tufisuri si arbusti si chiar copaci. Primavara ne pot infrumuseta gradina aceste plante cu bulbi iar vara putem opta pentru margarete, bujori, trandafiri si hortensii. Galbenelele infloresc atat vara cat si toamna si dau o nota de veselie gradinii rustice.

Liliacul este unul dintre variantele de arbusti indragiti in aceste gradini pentru ca au si un parfum foarte placut dar si un aspect atragator. Pentru perioada toamna-iarna cele mai indicate sunt coniferele si plantele cu fructe decorative. In general, in gradinile rustice e bine sa optam pentru plante ce vor rezista in gradina si iarna, fara sa aiba nevoie de prea multe ingrijiri.

Culorile reprezentative pentru gradina in stil rustic sunt diverse si pot fi toate cele intalnite in natura, maro, aramiu, verde si alte combinatii ale acestora. Atat plantele cat si accesoriile din gradina rustica au ca si scop relaxarea celor ce se vor bucura de spatiul verde amenajat pentru ei.

Materiale utilizate la gradina rustica

La gradina in stil rustic in primul rand se utilizeaza foarte multe elemente din lemn si piatra. De cele mai multe ori aceste elemente sunt obiecte vechi facute din lemn care insasi au o incarcatura istorica si regionala. Rotile de carute sau chiar carutele decorative, cosurile impletite si ghivecele din lemn sunt pe langa butoaiele in miniatura si tortele din nuiele, doar cateva dintre accesoriile specifice gradinilor rustice.

Materialele naturale cum ar fi inul, canepa, rachita si ratanul sunt indispensabile unei gradini rustice. Lemnul si impletiturile din paie pot fi parti componente ale mobilierului gradinii atat in zona de relaxare a ei cat si in cele destinate picnicului sau jocurilor pentru copii.

Gradini rustice se pot proiecta si amenaja chiar si in zona urbana pentru ca astfel vom aduce putina traditie si la oras unde modernul poate reprezenta in zilele noastre chiar si putin rustic.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum