gradinar la amenajarea gradinii

Cum va poate ajuta un gradinar in amenajarea gradinii?

Daca va intrebati de ce aveti nevoie de un gradinar pentru amenajarea gradinii, in acest articol va ofer raspunsul. Amenajarea gradinii necesita foarte multa munca, pricepere si daruire. In mai multe articole anterioare am spus ca oricine poate sa-si amenajeze singur gradina atata timp cat depune efort suficient de mult si cunoaste necesitatile plantelor.

Amenajarea gradinii inseamna sa transformi dupa bunul plac spatiul destinat gradinii. Pe langa plantarea propriu-zisa, amenajarea poate insemna constructii mai mult sau mai putin complicate.

In amenajari gradini se traseaza alei, se construiesc stancarii, iazuri sau cascade, iar toate acestea necesita cunostinte avansate in diferite meserii.

Consulta-te cu un gradinar, specialist in amenajarea gradinii!

Totul incepe de la o viziune, de la o imagine sau un vis, cum dorim sa arate mediul nostru inconjurator. Putem sa ne punem intrebarea, aveti o imagine clara  despre cum doriti sa arate gradina dvs? Daca da, atunci este momentul sa va consultati cu un gradinar, specialist in amenajarea gradinii, pentru a afla posibilitatile in functie de spatiul existent.

Sa nu uitam ca plantele sunt fiinte vii care au necesitati proprii, lumina, umbra, hidratare si un anumit tip de sol. Unele lucruri pot fi usor de realizat intr-o gradina, altele se realizeaza mai greu sau deloc.

citeste: Consultantul pentru amenajarea si intretinerea gradinii

Verifica solul din gradina!

Consultarea unui gradinar specialist in amenajarea gradinii va poate oferi informatii necesare despre calitatea solului pe care-l aveti si despre pasii ce urmeaza a fi facuti in acest domeniu.

Odata cu amenajarea terenului pentru gradina se face si verificarea solului. Este posibil ca solul existent in gradina sa aiba calitate inferioara si sa nu fie fertil.

In acest caz cea mai buna solutie este sa eliminati stratul de suprafata si sa completati cu pamant fertil, plin cu substante nutritive, esentiale. Se recomanda ca pentru o gradina sanatoasa sa avem un strat de cel putin 1 m de pamant fertil.

Chiar daca nu schimbati pamantul, acesta poate fi imbunatatit. In general impartim pamantul de gradina in urmatoarele categorii:

  • pamant argilos
  • pamant bogat in humus
  • pamant nisipos
  • pamant sarac in calcar
  • pamant bogat in calcar

Trebuie sa stim ca fiecare pamant are proprietatile lui specifice in functie de substantele nutritive pe care le contine.

Pentru ca plantele necesita PH diferit, este bine ca pamantul sa fie ales in functie de acest aspect si periodic sa fie fertilizat pentru a-si pastra calitatile.

Forma si suprafata gradinii

In functie de spatiul existent si de viziunea fiecaruia, consultantul in amenajarea gradinii va poate sugera schimbari majore in structura acesteia. Se traseaza aleea, spatiul pentru gazon sau pentru unele constructii si structuri. (ex. stancarii, cascade etc.)

Totodata in cazul in care gradina este in panta, va poate sugera terasarea pamantului, o metoda eficienta si des utilizata pentru eficientizarea acestuia.

Se fixeaza destinatia spatiilor, tipul plantelor care se vor planta si locul acestora pentru ca la final, sa rezulte imaginea dorita a gradinii.

citeste: Tipuri de curti potrivite pentru amenajare

Alegerea plantelor de gradina

Definirea formei si a structurii gradinii cat si pregatirea solului ne arata locul in care plantele sa aiba un mediu propice pentru dezvoltare. Ele aduc viata, culoarea si armonia in gradina, .

Cand alegem plante pentru gradina noastra, trebuie sa tinem cont de necesitatile acestora.

  • cantitatea de soare din gradina noastra
  • cantitatea de umbra a gradinii noastre
  • umiditatea solului
  • miscarea aerului (daca este batut de vant sau nu)
  • vremea generala a zonei

Sunt multe informatii de care trebuie sa tinem cont cand alegem plante pentru gradina noastra. Va puteti informa de pe site-urile de gradinarit sau de la magazine de specialitate. In mod normal, plantele decorative cumparate, vin cu o scurta descriere, cu necesitatile acestora.

Citeste: Cum sa amenajam o gradina cu flori

Puteti cauta pe net dupa denumirea plantei si in mod sigur veti primii informatiile necesare de care aveti nevoie. Sunt multi gradinari care ofera informatii utile pe blogurile lor.

O alternativa ar fi sa apelati la un gradinar sa va ajute in identificarea plantelor decorative pentru gradina dvs. Un gradinar profesionist nu numai ca va ajuta in alegerea plantelor dar va transforma gradina intr-un mediu propice acestora.

Atat plantarea, cat si intretinerea plantelor decorative este o munca importanta pentru o gradina sanatoasa. Rezultatele muncii  gradinarului se vad luni sau chiar ani de zile dupa finalizare dar daca dorim un rezultat permanent este nevoie de munca de intretinere regulata a plantelor decorative.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum