Gradina minimalista

gradina minimalista 3Gradina, asemenea arhitecturii si tuturor artelor, reprezinta spiritual timpului in care este creata. Minimalismul in arhitectura transpune filosofia arhitectului german Mies van der Rohe care spunea ‘Less is more’ adica ‘mai putin inseamna mai mult’. Iar cum gradina trebuie sa fie o prelungire a spatiului interior astfel au aparut gradinile minimaliste.

gradina minimalista 4Gradina minimalista, ca si arhitectura este un spatiu in care formele sunt simplificate pana la extrem, iar atentia se concentreaza pe jocul dintre proportii si dimensiuni. Paleta vegetala este redusa, aproape ca lipsesc cu desavarsire florile, arborii sunt izolati, totul pentru a da impresia de simplitate si lejeritate. Florile, atunci cand sunt prezente, sunt incadrate in forme geometrice. Plante potrivite sunt cele cu frunze ascutite Yucca sau Agave care favorizeaza accentuarea formelor liniare si geometrice.

gradina minimalista 1Alte plante recomandate sunt bambusii, ierburi ornamentale ca: festuca, imperata cilindrica, sau Buxus tuns in forme rodunde si de diferite marimi, plantate aproape unele de altele.

In comparatie cu alte stiluri gradina minimalista este usor de ‘citit’ atat din interiorul casei cat si din exterior datorita acestor forme pure si clare.

gradina minimalista2Gradina minimalista se pliaza exact pe suprafete mici, uneori chiar gradini interioare. Structura gradinii nu o constituie plantele, ci ansamblu compus din mineral, apa si plante, lemn, mobilier jos, metal si lumina (pentru nu este doar o gradina de zi, ci si de noapte). Nu poate lipsi o zona pavata cu placi de clincher, gresie sau beton.

Gradina minimalista necesita putina atentie si intretinere, ea rezoneaza cel mai bine cu persoanele ordonate, care sunt atrase de calm si relaxare.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum