Amenajari gradini Roma

Gradinile ascunse ale Romei

Am vrut sa vedem Roma, sa vedem Vaticanul. A fost sa fie in perioada Pastelui. Poate nu cel mai potrivit moment din cauza afluentei mari de pelerini si turisti, insa a fost primavara si pentru noi a contat.

Ne place sa ne organizam vacantele, insa nu atat de exigent precum se organizeaza calatoriile de afaceri. Ne place sa lasam loc si timp pentru aventura, neprevazut, chiar si o nuanta de disconfort poate avea farmecul sau. Astfel ca o calatorie cu Wizzair, de unii hulita, in anumite conditii, poate fi chiar avantajos. Un zbor de 2 ore direct la Roma, la un pret bun, poate fi un argument decisiv pentru a face o calatorie intr-un weekend. Si Roma merita vizitata.Amenajari gradini Roma 1

Pe langa renumitele obiective turistice pe care turistii le viziteaza intr-un ritm infernal de parca ar participa la cursele de Formula 1, cu opriri la „boxe” pentru a manca o pizza sau o inghetata, sunt in Roma cateva locuri uitate, adevarate oaze de liniste, unde iti poti odihni „oasele”.

In Roma am vazut pentru prima data palmieri. E evident ca amenajarile peisagistice din Italia au specificul lor. Plantele mediteraneene, vegetatia luxurianta, bogatia in culori si dimensiuni fac parte din instrumentele Amenajari gradini Roma 2peisagistului de aici. E greu de definit stilul italian pentru ca tara se intinde de la nord la sud, de la Alpi pana aproape in Africa. Insa Roma m-a fascinat prin diversitate.

Chiar si  vestigile istorice beneficiaza de amenajari peisagistice, unde printre ruine este asa „uitata” cate o pata de culoare.

Amenajari gradini Roma 15

Apoi parcurile, care sunt mari, mici, de toate dimensiunile si in toate stilurile. Sunt geometrice sau racorite cu apa, insa toate au ceva comun. Il au pe acel „dolce far niente”, sau cum sa folosesti timpul liber dupa o perioada de munca asidua.

Daca privesti cu atentie si incerci sa vezi ce-ti transmit gradinile, cel putin aceasta a fost perceptia mea, modul de viata mediteraneean, cel italian, definit de lipsa grijilor, exprimat de multi italieni prin „non ti preocupare”, ti se sopteste la ureche.

Un loc excelent de relaxare, de a te bucura de o vacanta.Amenajari gradini Roma 4

Parcurile sunt intretinute, arborii si arbustii toaletati, ingrijiti. Coroanele arborilor au o forma specifica, mai ales pinii.

Respectul pentru viata in general m-a impresionat atunci cand am vizitat gradinile altor tari. O gradina, un parc, au nevoie de zeci de ani ca sa se formeze, unele au sute,  si iti ajunge o  singura zi sau o singura decizie gresita ca sa distrugi munca si efortul a generatii de gradinari. Pentru administratiile publice e o mare responsabilitate si provocare conservarea parcurilor si aceasta trebuie realizata cu intelepciune. Plantele sunt ca si copii, au nevoie de hrana si ingrijire, nu inteleg daca sunt sau nu fonduri, pentru ele e o chestiune de viata si de moarte.

Amenajari gradini Roma 5

Amenajari gradini Roma 9

Amenajari gradini Roma 11

Amenajari gradini Roma 8

Amenajari gradini Roma 7

Amenajari gradini Roma 6

Amenajari gradini Roma 13

      

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum