In munca noastra de amenajare si intretinere a gradinilor, lucram mult cu diverse firme care se ocupa de comercializarea plantelor decorative. Noi nu comercializam direct plante decorative dar asiguram clientilor nostri plantele necesare gradinii lor.

Plante ornamentale: Arbusti, arbori, Flori anuale şi perene
Substrat pentru plante (turba)
Scoarta colorata (galben, portocaliu, rosu, maro)

Arbori si arbusti

In amenajari gradini deseori utilizam arbori si arbusti de dimensiuni medii si mari, in functie de locul disponibil, pentru a crea elemente de atractie in diferite zone ale gradinii.

Arborii sunt copaci medii avand coroana bogata in frunze colorate si forme interesante in functie de soiul lor. Frunzele lor creeaza pete mari cu texturi interesante si de o culoare frumoasa care se schimba de la un anotimp la altul.

Plantele perene numite arbusti au o statura medie si creeaza tufisuri dense, colorate si vii. Sunt plante ornamentale foarte apreciate pentru forma si culoarea frunzelor, pentru florile colorate sau pentru fructele pe care le au.

Arborii si arbustii asigura elementele verticale in gradinile amenajate, ele ies in evidenta atat ca si forma cat si ca si culoare. Creeaza texturi si pete de culoare mari in tabloul gradinii amenajate.

Arbori si arbusti (specii): Abies, Acer, Berberis, Betula, Buxus, Chamaecyparis, Clematis, Cornus, Cotoneaster, Euonymus, Forsythia, Hedera, Hydrangea, Kerria, Ilex, Juniperus, Ligustrum, Lonicera, Magnolia, Parthenocyssus, Picea, Pinus, Potentilla, Rosa, Spirea, Taxus, Thuya, Ulmus, Weigela, Wisteria, etc.

Plante ornamentale cataratoare

Plantele ornamentale cataratoare sunt foarte apreciate in amenajarea gradinilor. Ele pot fi utilizate pentru infrumusetarea suprafetelor verticale cum ar fi peretii sau gardurile. Pe langa aspectul frumos, florile cataratoare au o mireasma parfumata si placuta.

Pot fi utilizate si pentru acoperirea unor suprafete arhitecturale care strica aspectul gradinii. Este recomandata utilizarea plantelor cataratoare in spatiile  mici unde acestea pot ajuta la construirea unei gradini verticale.

Plante perene, anuale si bienale

Plantele perene sunt plante care traiesc mai mult de 2 ani dar nu sunt din categoria plantelor lemnoase. Ele infloresc in perioada verii pana toamna cand frunzele lor mor. Primavara revin la viata din radacini puternice si infloresc din nou pe toata perioada anului.

Durata de viata a plantelor perene este de cativa ani, timp in care infloresc an de an. Pot fi inmultite prin  bulbi, tuberculi, radacini si rareori prin seminte. Cresterea lor depinde de climatul in care sunt, cresc in perioada calda si se opresc din crestere cand este frig.

Plantele anuale sunt toate plantele care au ca si ciclu de viata un an. Ele se inmultesc prin seminte, de aceea florile anuale trebuie sadite in fiecare an. Daca este un an cald, florile pot produce atat de multe seminte incat in anul urmator sa avem surpriza ca apar fara insamantare pe o suprafata mult mai mare.

Plantele bienale au ciclu de viata de doi ani. In primul an se dezvolta planta si  doar in anul urmator produce flori si seminte dupa care moare.

Flori perene pentru stancarii: Ajuga reptans, Alyssum saxatile, Armeria maritima, Aster andersoni, Aubrieta hybrida, Campanula carpatica, Delosperma cooperi, Dianthus deltoides, Euphorbia polychroma, Festuca cinerea, Iberis sempervirens, Iris reichenbachii, Leontopodium alpinum, Platicodon grandiflorus, Primula denticulata, Pulsatilla vulgaris, Saxifraga x arendsii, Scabiosa columbaria, Sedum (8 soiuri), Sempervivum ( 7 soiuri), Thymus vulgaris, Viola calcarata, etc

Flori perene (inaltime 20-100 cm): Echinacea purpurea, Geum x chiloense, Heuchera american, Kniphofia uvaria hybriden, Lavandula augustifolia, Liatris spicata, Potentilla atrosanguinea, Rudbeckia fulgida, Santolina chamaecyparissus, etc.

Ierburi decorative

Ierburile decorative, ornamentale sunt plante cu forme si culori deosebite, utilizate frecvent in amenajarea gradinilor. Ele pot fi plantate in gradina sau chiar si in ghivece.

Ierburi decorative: Cortaderia selloana, Miscanthus sinensis, Pennisetum alopecuroides

Flori anuale de balcon si gradina: Ageratum, Begonia, Gazania, Impatiens, Pelargonium, Petunia, Salvia, Tagetes, Zinnia, etc.

 

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Call Now ButtonSuna Acum