amenajari gradini mici mijlocii

Amenajari gradini, idei si solutii pentru gradini mici si mijlocii

Amenajari gradini, idei si solutii pentru gradinile mici si mijlocii. Care sunt pasii in amenajarea gradinii ca la sfarsit sa avem o gradina armonioasa.

In amenajari gradini, intotdeauna incepem cu proiectarea gradinii. Daca nu suntem profesionisti, doar amatori, putem totusi face o schita de mana despre ce dorim sa realizam. In cateva linii putem sa conturam elementele importante din gradina. Elementele fixe sunt cele care nu pot fi miscate si altele care vor fi ulterior create pentru a constitui scheletul gradinii.

Elementele arhitecturale din gradina

Orice gradina are o structura, are elemente fixe, cum ar fi alei, stancarii, terase, locuri plane cu anumite destinatii. Primul lucru pe care trebuie sa-l trasam este aleea, ea trebuie sa fie facuta in asa fel incat sa poata ajunge pana in apropierea oricarui punct indepartat din gradina.

Aleea poate fi facuta in foarte multe feluri si forme, depinde doar de materialele disponibile si de creativitatea noastra. Cele mai simple metode de a crea o alee este cu pietre de pasi aruncate parca la intamplare dealungul aleii. Cei care aleg o gradina rustica si naturala, de multe ori utilizeaza aceasta metoda. Avantaj mare ca nu necesita foarte multa munca si contrastul dintre pietrele de pasi si gazon este foarte decorativ.

Cararea se poate crea si cu alte metode sau materiale, de la pietre de rau pana la dale de piatra cu borduri, toate sunt variante bune pentru o alee decorativa de gradina. Pe langa carari se pot face diferite elemente de atractie. Elemente de atractie sunt fantanile arteziene, iazurile si cascadele, toate construite pentru a da gradinii un pic de misteriozitate.

Culoarea si textura in amenajari gradini

O gradina este un tablou natural unde sunt combinate elemente arhitecturale cu elemente naturale, flori si plante. La alegerea plantelor trebuie sa tinem cont in primul rand de solul si pozitionarea gradinii. Unele flori necesita mai multa umiditate sau un anumit tip de sol, altele necesita mai multa lumina sau nu pot trai doar in umbra.

O parte din aceste nevoi pot fi satisfacute prin irigatie sau schimbarea ph ului la sol, dar sunt si alte necesitati care pot fi rezolvate destul de greu cum ar fi un anumit tip de clima pe care o cere o anumita planta.

La fel trebuie sa tinem cont de perioada de inflorire a plantelor, astfel vom stii in ce perioada va inflori gradina noastra. Sa alegem plantele in asa fel incat pe toata perioada anului, gradina sa fie frumos colorata si bogata in texturi. Frunzele plantelor perene pot crea pete colorate foarte frumoase si avantajul lor este ca infloresc o perioada mai lunga pe an.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum