Curs de apa amenajare gradina Baciu 1

De la gradinaritul de placere la amenajari gradini

Gradinaritul pare o munca murdara si rezultatele de cele mai multe ori intarzie sa apara, totusi este o indeletnicire pe care majoritatea persoanelor o fac cu mare placere. Munca cu pamantul si cu plantele este cumva legata de radacinile noastre, stramosii nostri aveau o legatura foarte puternica cu pamantul pe care l-au lucrat si care le-a oferit suprevietuirea. Astazi gradinaritul are un alt rol, asigura o legatura cu natura si frumosul natural care in zilele noastre lipseste din viata de zi cu zi.

Ce este gradinaritul de placere

Nu toti cei ce traiesc la oras au aceasta posibilitate sa aiba casa cu gradina si curte, de aceea ingeniozitatea umana a inventat tot feluri de artificii ca sa aduca un petic de natura in imediata sa apropiere. Putem vedea balcoane pline cu flori, terase amenajate pe bloc sau pe alte cladiri unde in mod normal nu se circula si nu deranjeaza. Toate acestea sunt bune si frumoase si arata nevoia oamenilor de a se inconjura cu frumusetea plantelor naturale.

Toate acestea alcatuiesc gradinaritul din placere, ne place o floare sau o planta decorativa, o plantam in gradina noastra si avem grija de ea in limita cunostintelor noastre. Nu este nimic rau in asta, este un gest admirabil si cu cat mai multi oameni se ocupa de gradinarit cu atat mai mult avem de castigat.

Gradinaritul profesionist

In amenajarile de gradini situatia se schimba, gradinaritul este dus la un alt nivel. Incepand de la proiectarea si amenajarea gradinii, pana la plantarea si intretinerea plantelor decorative totul se face bine documentat si facut la nivel profesional.

Pentru un gradinar profesionist pe langa placerea de a muncii cu pamantul si plantele este o necesitate documentarea continua despre plante si necesitatile acestora. Gradinaritul din placere se transforma intr-o munca bine documentata pentru ca nu se merge pe incercate ci se ofera plantelor cele mai bune conditii de dezvoltare.

Munca cu pamantul si plantele are anumite reguli stricte de care trebuie sa tinem cont cum ar fi ph-ul pamantului, aciditatea sau umiditate acestuia iar un gradinar profesionist trebuie sa tina cont de aceste reguli.

La gradinaritul profesionist totul incepe de la proiectarea gradinii in functie de forma si pozitionarea acesteia. Se traseaza alei serpuitoare care vor ajunge chiar si in cea mai indepartata parte a gradinii, se pun bordurile pentru a delimita spatiile cu gazon si cele cu plante decorative in functie de proiect.

Plantele decorative vor fi intotdeauna alese in functie de clima zonei, pozitionarea ei fata de soare, dupa cantitatea de lumina sau umbra din gradina etc. Astfel gradinarul se asigura ca planta va avea conditii optime de dezvoltare si nu vor fi probleme ulterioare plantarii. Scopul amenajarii gradinilor este trasnformarea si armonizarea spatiului pentru a atinge un anumit efect vizual placut. Depinde doar de creativitatea arhitectului peisagistic cum va arata tabloul final al gradinii, ce sentimente il vor incerca pe vizitator cand va pasi prima data pe alea gradinii amenajate.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum