Gradina de pe deal

Zid cu Cascada 4A fost o lucrare inceputa primavara devreme. Abia a trecut iarna si  nerabdarea de a avea o gradina cat mai devreme si-a spus cuvantul.

Pentru pregatirea terenului, o suprafata de cca 210 mp, am adaugat cca 45 mc de pamant fertil.

Primul camion a descarcat in luma martie pentru a termina cat mai repede amenajarea si a implini asteptarea proprietarilor.

Insa vremea nu asculta intotdeauna de dorintele noastre si am fost obligati sa lasam locul lapovitei si ninsorii. A trebuit sa asteptam pana ce pamantul s-a uscat si am putut continua cu pregatirea terenului.
Zid cu Cascada 1

Spatiul a fost amenajat in principal cu gazon pentru a asigura un loc de joaca copiilor. Prima optiune, datorita bugetului, a fost sa se insamnteze terenul cu gazon, cu tot ceea ce insemna aceasta ulterior, udat pana germineaza si ingrijirea acestuia pentru o perioada de timp.

 Zid de sprijin cu apa 5

 Desi bugetul a fost restrans, s-a decis totusi instalarea gazonului rulou. Principalele argumente care a inclinat balanta au fost durata instalarii gazonului si faptul ca nu trebuie sa astepti pana ce acesta atinge o anumita maturitate, robustete si aspect estetic.  Umorul romanesc surprinde situatia in cateva cuvinte -“la voi e ca in povesti, a crescut iarba intr-o zi”- dupa cum au observat cativa vecini.

Zid de sprijin cu apa 4

S-au plantat putine plante – in limita bugetului disponibil – doar in zona cascadei, si cativa pomi fructiferi. In viitor se vor mai planta arbusti, flori, unu-doi copaci pentru a obtine umbra.

Si cascada s-a relizat tot cu un buget restrans, am profitat de zidul de sprijin care ne-a scutit de efortul de a construi o cadere de apa, iazul propriu zis e discret cu un volum restrans de apa. Important e insa faptul ca sa creat efectul vizual si auditiv dorit.

Zid de sprijin cu apa 6

Proprietarii  au insistat ca apa  sa se auda de pe terasa, adica de la circa 25 m distanta. Dorinta indeplinita! Dupa o zi sau o saptamana de munca si stres sa te odihnesti in gradina si sa asculti susurul apei e o relaxare binevenita.

In viitor gradina va creste, va prinde viata si se va extinde. Iar cei ce vor afla acolo se vor bucura.

Sursa foto: Kalon Garden

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Call Now ButtonSuna Acum