Iarba verde de acasa

Amenajari Gradini 1a

Amenajari Gradini 5b

Una din gradinile pe care le-am amenajat cu placere a fost o locatie in zona Andrei Muresanu din Cluj Napoca.  O suprafata totala de cca. 170 mp si unde s-a dorit realizarea unui spatiu de joaca pentru cei mici …si cei mari. Un spatiu pentru  jocul cu mingea sau Badmington. A trebuit sa tinem cont si de piscina existenta.

Astfel am “inghesuit” plantele pe marginea gradinii, respectiv in fata casei, iar central, am instalat cca. 145 mp de gazon rulou de buna calitate (pastram modestia) care sa faca fata solicitarii.

Amenajari Gradini 2Pentru o buna evaluarea  a spatiului, a necesarului de plante, a amplasarii acestora, am realizat o schita de proiect 3D care a stat la baza amenajarii gradinii, insa nu a fost respectat intocmai.

Amenajari Gradini 6aLucrarea a inceput prin curatirea terenului, apoi cu adaugarea a cca 25 mc de pamant vegetal, nivelare, instalare gazon si plantarea plantelor iar, datorita vremii bune, durata lucrarii a fost sub o saptamana.

In urma colaborarii cu clientul, am modificat lista plantelor ce au fost folosite pentru amenajarea gradinii astfel incat rezultatul sa fie cel asteptat. Ne-a placut implicarea propriu-zisa a stapanei casei, fiind pasionata de plante si gradini, a invatat denumirea plantelor foarte repede.

Amenajari Gradini 1bPrivind dinspre terasa, living sau din curte,  privelistea e deosebita. Amenajarea a fost gandita in asa fel incat sa compenseze spatiul orizontal ocupat de piscina.

S-a dorit o gradina cu multe plante vesnic verzi, de aceea s-au plantat mai ales conifere si plante cu frunzisul persistent.

“Vedetele gradinii” sunt:

  • glicina alba (Wisteria sinensi) ce decoreaza minunat zona terasei
  • primavara un Crataegus monogyna ‘Paul’s Scarlet’,
  • vara un Acer palmatum,
  • iar in tot restul anului, inclusiv iarna un Thuja orientalis ‘Pyramidalis Aurea’ si doua exemplare din Cupressocyparis leylandii ‘Gold Rider’

Amenajari Gradini 3b

Pe  parcursul anilor plantele au crescut si cateva dintre acestea au fost scoase si daruite de catre proprietar unor prieteni…

Intretinerea gradinii o realizeaza proprietarii, adica un apropiat al familiei, suportul nostru e necesar  de 2-3 ori pe an, cand realizam fasonari la arbori si arbusti si eventuale tratamente. Cand a fost cazul am mai plantat flori anuale si perene.

Amenajari Gradini 1c

Relatia cu clientii a fost deosebita, am colaborat foarte bine, chiar am devenit amici….si ne-au recomandat si altor persoane, prieteni de-ai lor.

Sursa foto: Kalon Garden

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Call Now ButtonSuna Acum