pregatire pentru toamna si iarna in gradina

Pregatirea gradinii pentru iarna

Pregatirea gradinii pentru iarna pentru a incepe primavara cu succes. Gazonul, plantele si solul trebuie pregatite pentru iarna, sa nu credem ca acestea trec prin sezonul rece fara a fi aranjate corespunzator.

La sfarsitul lui octombrie, gazonului i se aplica un ingrasamant special cu un continut mai ridicat de potasiu si fosfor decat de azot. Acest ingrasamant protejeaza radacina gazonului de inghet, pe timpul iernii. Astfel vor fi mai putine fire de iarba afectate de frig si care vor rezista pana la primavara fara a fi distruse.

Si florile au nevoie de pregatiri pentru a trece cu bine prin iarna. De exemplu trandafirii se recomanda a fi tunsi ca sa scape de tijele cu flori vestede. Nu e indicat sa tundem trandafirii mult prea scurt ca sa nu le degere varfurile din cauza inghetului. Pamantul din jurul trandafirilor poate fi sapat si imbracat cu frunze. Astfel obtinem si un foarte bun ingrasamant natural prin frunzele respective.

Pomii fructiferi si coniferele se vor stropi de doua ori in octombrie si in noiembrie, apoi iarna, o data pe luna pentru a fi feriti astfel de diverse boli cauzate de ciuperci ce apar toamna din cauza umezelii. Aceste solutii omoara si larvele diferitelor insecte care ar putea dauna pomilor din gradina. Pe timp de iarna lichidele de stropit trebuie sa fie uleioase ca sa nu inghete.

Plantele care nu rezista la frig trebuie protejate prin folie din nuca de cocos, frunze sau paie puse la radacinile lor iar tulpinile si coroanele lor vor fi aparate cu materiale textile speciale. Azaleele. smochinii, rozmarinul, rhododendronii sunt doar cateva dintre florile care necesita aceasta atentie speciala din partea noastra la fiecare sfarsit de toamna.

In general tot pamantul din gradina ar trebui sapat pentru a preveni astfel intarirea excesiva a acestuia pana la primavara. Daca pamantul se intareste atunci substantele nutritive necesare plantelor nu mai circula usor in interior iar acest lucru poate dauna dezvoltarii lor ulterioare. Este de la sine inteles ca si pamantul din diversele aranjamente florale trebuie sapat tot din aceleasi motive amintite mai sus.

Plantele care se usuca toamna trebuie curatate atat pentru aspectul estetic al gradinii cat si pentru a nu fi o sursa de ciuperci si daunatori chiar daca de multe ori prin putrezirea lor pot deveni un ingrasamant natural foarte bun pentru gradina.

Bulbii de lalele, branduse, zambile se planteaza acum pentru ca primavara sa poata inflori in toata splendoarea lor.

Acestea sunt doar cateva dintre activitatile de toamna si iarna necesare pentru a avea o gradina sanatoasa si frumoasa pe tot parcursul anului.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Call Now ButtonSuna Acum