gradini amenajate cu apa

Tipurile de gradini

Un proiect eficient de gradina este acela care reuseste sa cuprinda toate functiunile corespunzatoare nevoilor si doleantelor noastre in privinta spatiului verde amenajat.Trebuie sa stim de la inceput ce fel de gradina ne dorim, ce inseamna gradina pentru familia noastra si ce rol va avea gradina in viata noastra.

Fiecare stil de amenajare depinde de gustul proprietarului, de calitatile terenului ales si de timpul alocat intretinerii gradinii. Sunt cateva tipuri de gradina foarte interesante si atractive. Gradina japoneza este cea in care nimic nu este la intamplare, totul e calm si minimalist si plin de armonie. Gradina englezeasca are poteci sinuoase si vegetatie bogata, plina de naturalete.

Gradina frantuzeasca e geometrica si serioasa dar nu si-a pierdut nici azi din actualitate pentru ca ofera o nota de eleganta si stil oricarei locuinte. Gradina mediteraneana e o combinatie stralucita de flori si compozitii arhitecturale dand senzatia de caldura si deschidere iar gradina rustica abunda in culori vii asociate cu elemente ale spatiului rustic. Materialele naturale si straturile de flori sunt esentiale in gradina rustica.

Gradini cu apa

Un tip de gradina foarte interesant este cel acvatic, numite si gradini cu apa, realizat in jurul unui lac sau bazin sau chiar iaz. Are plante de apa sau mlastina si fauna specifica acestei zone.

gradini-amenajate

Ne putem amenaja si singuri gradina dar sunt sigur si specialisti in domeniu care ne-o pot aranja in mod profesionist.

In amenajarea gradinii intai stabilim structura si functionalitatile de baza ale ei. Stabilim numarul de alei si pozitionarea acestora si in functie de estetica gradinii, apoi hotaram locul si forma peluzei, spatiu destinat jocului si relaxarii, tinand seama si de faptul ca gazonul va trebui intretinut pentru a arata mereu curat si ingrijit.

Avem posibilitatea sa stabilim locul si felul rondurilor de flori pentru ca acestea dau frumusete gradinii, detaliile de plantare sunt importante si ele. Zonele de stancarie si micile forme de relief pot fi optiuni interesante in orice gradina. Arborii ii pot da personalitate gradinii si intervin in structurarea ei.

Decorarea gradinii poate contine mobilier de gradina, corpuri de iluminat, casute de joaca pentru copii, gratar pentru zile de picnic sau chiar bucatarii de gradina. Piscinele, saunele, fantanile, bazinele sunt optiuni foarte bune pentru gradina noastra.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum