acoperisuri verzi

Conceptii noi in amenajarea gradinilor

acoperisuri verzi

In amenajarea gradinilor putem folosi cateva tehnici interesante cum ar fi instalarea gradinilor verticale, draparea cu licheni decorativi si construirea de acoperisuri verzi.

Gradinaritul secolului 21 vine cu acest concept revolutionar, inovator al gradinilor verticale realizate prin panouri modulare decorate cu diverse flori ornamentale. Este  o solutie rapida, estetica si benefica pentru amenajarea peretilor interiori sau exteriori devenind astfel puncte de atractie ale spatiului nostru de lucru, familial sau de relaxare. Sunt unice, elegante, au stil, ne ofera aer purificat, au un aspect estetic inedit si ajuta la imbunatatirea izolarii fonice si termice.

Draparea cu licheni reprezinta o alta metoda spectaculoasa de amenajare a suprafetelor verticale fixe sau mobile si se realizeaza prin lipirea lichenilor pe zonele dorite oferind astfel beneficiarului un spatiu atractiv intr-o cromatica diversa. Lichenii sunt hidro-sensibili si astfel ne vor da indicii despre nivelul de umiditate din mediul in care traiesc, pot salva anumite teritorii de pericolul igrasiei prin afinitatea lor pentru umiditate.

Nu produc alergeni sau substante iritante si nici nu atrag insecte sau alte organisme cu potential daunator si rezista pana la 10 ani nefiind influentati de atmosfera poluata a incaperilor. Un alt aspect interesant e acela ca desi sunt organisme vii, lichenii nu se reproduc in afara mediului lor natural astfel ca volumul lor va ramane mereu constant, dezvoltarea lor fiind blocata.

Acoperisurile verzi chiar daca sunt un concept ecologic nou, inovator, isi au totusi radacinile in trecut cand viata omului se desfasura aproape de natura. Pe atunci acest tip de decoratie se folosea mai mult pentru camuflarea locuintelor sau era un rezultat al construirii anumitor feluri de case.

Acum acoperisurile verzi ne ofera o buna izolare termica a locuintelor, filtreaza nivelul impuritatilor din aer, capteaza si folosesc apa de ploaie si dau un aspect estetic placut zonelor amenajate.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum