amenajare gradina cu terasa

Amenajarea gradinii in functie de utilitate

Orice curte trebuie sa se armonizeze foarte bine cu locuinta in jurul careia este construita. Daca avem o familie mare, avem si copii, putem construi in gradina sau curtea noastra cateva spatii de joaca interesante si pentru micuti.

Putem fi cat se poate de creativi si inventivi atunci cand ne hotaram sa ne amenajam curtea sau gradina, avem posibilitatea sa amenajam o groapa cu nisip, foarte cocheta, in care copiii se vor desfasura in voie sau sa amenajam un leagan dragut si niste scaune cu mese viu colorate unde picii se pot relaxa, juca si distra in zilele obisnuite sau chiar cu ocazia unor petreceri.

Tot pentru copii se poate construi o casuta din lemn, cu terasa si trepte, confortabila si aerisita iar pe langa ea se va desfasura pajistea verde, placuta privirii si jocului cu mingea.

Pentru adulti, cateva fotolii comode aranjate in jurul unui spatiu perfect pentru facut gratare suculente si mici gustosi, reprezinta alegerea cea mai buna in cazul multor familii. Acest spatiu poate fi construit intr-o zona a curtii apropiata de intrarea in casa, pe o parte cimentata a gradinii. Iarba verde, nelipsita din gradinile care se respecta, poate marginii elegant acest spatiu destinat ospatului.

Ne putem crea propriul loc de lectura in mijlocul florilor, tufelor si pomilor din gradina. Pe langa toate cele amintite deja, gradina noastra s-ar putea mandri si cu o fantana arteziana sau un foisor imprejmuit cu flori viu colorate, bancute, tufe si pomi fructiferi. Daca vom dori ne vom construi si un paraias care sa traverseze curtea sau gradina noastra iar din loc in loc acesta va putea fi traversat de podete din lemn, ingenios asamblate.

Aleile din gradina se vor bucura de combinatii inedite de iarba si dale de piatra sau ciment. Si gresia, faianta sau marmura sunt materiale potrivite pentru diverse ansambluri creative ale gradinii noastre. Lemnul si metalul sunt la fel alegeri fericite pentru decorarea coltului nostru de natura.

Din piatra si caramida putem construi chiar si fotolii, scaune sau suporturi fixe pentru flori. Aceste fotolii si scaune vor fi apoi imbracate in material textil pentru un plus de culoare si caldura necesare in astfel de locuri.

O masa mare din lemn, pentru mai multe persoane e si ea o alegere buna pentru curtea sau gradina noastra din jurul casei. Aici putem servi masa in familie sau cu prietenii si ne putem relaxa la un pahar de suc racoritor.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum