proiectul casa si gradina

Proiectul casa si gradina

proiectul-casa-gradina

Proiectarea concomitenta a casei si a gradinii este poate varianta cea mai buna pentru a obtine un spatiu verde ideal. Daca avem aceasta posibilitate ne putem considera norocosi pentru ca vom fi beneficiarii unui habitat controlat, personalizat si armonios, croit perfect pe dorintele si nevoile fiecarui membru al familiei noastre.

Orice denivelare a terenului, orice movilita sau groapa mai mica sau mai mare pot fi exploatate la maximum in amenajarea gradinii de vis. Peisajul din jurul casei este foarte important si tocmai de aceea e indicat sa nu uitam de el in timp ce ne costruim casa. poate ne vom dori ca de la fereastra camerei de zi sa ne incante privirea o fantana arteziana si de la geamul din bucatarie, un pavilion frumos, impodobit cu flori multicolore, Pentru a avea asa ceva trebuie sa ne proiectam in tandem casa si gradina si sa le construim in acelasi mod, fara sa avem surprize neplacute dupa ridicarea casei.

proiectul-casa-gradina_2

Atunci cand construim casa in acelasi timp cu gradina trebuie sa ne raspundem la cateva intrebari importante pentru ca munca sa nu fie in zadar si sa fie pregatita corect inca din faza de proiect. Trebuie sa stim cat de mare este bugetul pentru construirea si intretinerea gradinii, daca ne vom ocupa noi personal de aceste etape ale amenajarii sau vom angaja personal de specialitate in acest sens. Care sunt problemele spatiului ce ne dorim a fi amenajat, cum e solul, subsolul, reteaua de curent, cea de apa, canalizarea, caile de acces in zona. E poate cel mai important sa stim de la inceput de ce ne dorim gradina, pentru distractie, relaxare, joaca sau cate putin din fiecare.

O gradina o data construita trebuie intretinuta pentru a se pastra sanatoasa, Munca in gradina inseamna lucrul cu organisme vii care interactioneaza intre ele dar si cu noi transformandu-ne mediul de viata. Pe langa plante gradina are si pamant, lemn, metal, apa, beton, piatra, lumina, umbre, parfum.

Comunicarea cu specialistul in amenajari gradini este esentiala pentru un rezultat final foarte bun. Este bine sa stabilim cu el de la inceput cum va arata gradina si sa nu facem modificari majore pe parcursul construirii ei ca sa nu daunam imaginii de ansamblu care cuprinde casa si gradina ca un tot unitar. Planificarea timpului si a resurselor sunt factori cheie in realizarea cu succes a proiectului propus.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum