Gradina amenajata este unica si plina de personalitate

Cum spune si titlul articolului o gradina amenajata este unica, plina de personalitate, este locul unde proprietarul se retrage sa se incarce cu energia pozitiva pe care aceasta o emana. Poate fi un refugiu personal, linistit si intim unde puteti fi singuri sau un loc plin de viata si zgomotos, plin de distractie.

Toate astea pot fi facute doar din elemente de design si plante decorative combinate profesional pentru a atinge efectul dorit. Atat prin utilizarea de materiale moderne de constructie, dale si pavaje cat si prin folosirea de materiale naturale cum este piatra de rau, arhitectul peisagist creeaza o ambianta sugestiva spatiului existent stabilind  astfel elementele fixe ale gradinii.

Fiecare gradina pe langa rolul estetic are si un spatiu cu un rol bine definit si realizat din materiale de constructie cum este o terasa cu mobilier de gradina sau un loc de joaca pentru copii, o banca langa un mic lac langa care serpuieste o alee pavata cu pietre decorative sau orice alt element arhitectural care defineste clar forma sau spatiul gradinii. In ultimii ani industria materialelor pentru terase de gradina a evoluat foarte mult de aceea  inainte de a incepe amenajarea gradinii este bine sa mergem in magazinele de specialitate pentru a vedea aceste produse.

Elementele fixe in asociere cu plantele decorative vor crea ambianta de care avem nevoie, combinand culorile si texturile naturale cu cele artificiale, dand astfel echilibrul perfect intre estetica si functionare. Gradinarul profesionist stie perfect care sunt plantele decorative care trebuie plantate pentru a obtine efectul maxim, totodata are si cunostintele necesare ca sa poata oferi acestora mediul propice dezvoltarii lor.

Aici putem vorbi de pregatirea solului inainte de plantare, cand si cum sa plantam aceste ierburi decorative, hidratarea suficienta a acestora dupa plantare si modul de intretinere a gradinii care sa fie frumoasa si inflorita de primavara pana toamna.

Munca de amenajari gradini inseamna mai mult decat plantarea a catorva flori in gradina pentru a mai aduce un petic de culoare in oceanul verde al gradinii, inseamna armonizarea spatiului aferent cu elemente naturale (plante decorative) in combinatie cu elemente arhitecturale (alei, terase, trepte) in functie de necesitati.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum