Despre proiectarea, amenajarea si intretinerea gradinii

Proiectarea, amenajarea si intretinerea gradinii

Proiectarea, amenajarea si intretinerea gradinii in moduri profesioniste sunt faze esentiale in obtinerea unui spatiu verde de calitate care sa dainuie foarte mult timp.

Este foarte important sa facem proiectarea gradinii inainte de construirea si amenajarea ei pentru ca astfel putem economisii niste bani si chiar si timp. Daca nu ne calculam din timp cat va costa totul, pot aparea cheltuieli neprevazute pe parcurs si acestea vor duce si la prelungirea timpului de lucru pentru realizarea unor idei care apar pe parcursul amenajarii efective a gradinii.

De aceea e bine sa stabilim de la inceput cum va arata gradina noastra, sa avem o imagine clara, pe hartie despre forma si aspectul ei. Pentru a proiecta corect un spatiu verde trebuie sa studiem putin zona prin masuratori specifice la fata locului.

Proiectarea si construirea gradinii

Se observa si analizeaza conditiile meteo, clima si poluatorii care pot exista. Locul in care rasare si cel in care apune soarele sunt si ele foarte importante pentru construirea unei gradini de vis.

Dupa analizarea diverselor aspecte ale gradinii si discutia cu beneficiarii ei, se trece la proiectarea propriu-zisa a spatiului verde. Proiectul se poate realiza si in format 3D tinand seama de masuratorile facute in prealabil si de discutiile avute cu proprietarii gradinii. E important sa stim din timp daca gradina va avea alei, gazon, lac, plante si cum va evolua aspectul ei pe anotimpuri si in ani.

Sistemul de irigatii automat sau semi-automat e indicat a fi instalat in cazul gradinilor mai mari de 200 de metri patrati pentru frumusetea viitoare a gradinii cat si pentru a castiga astfel timp liber pe care sa-l foloseasca proprietarul relaxandu-se si nu ocupandu-se cu udat ul gradinii

Pentru un gazon de calitate foarte buna se recomanda ierbicidarea totala repetata pentru ca altfel vor aparea buruieni care vor distruge frumusetea ierbii ingrijite. In cazul in care nu dorim sa avem gazon doar gradina cu flori, se instaleaza intai o folie anti-buruiana si abia apoi se vor planta florile in functie de proiectul stabilit in prealabil.

La ce sa fim atenti la intretinerea gradinii

Atat proiectarea cat si amenajarea gradinii sunt doua procedee care dureaza in functie de complexitatea lucrarii, suprafata de lucru si de conditiile meteo existente. Amenajarea reusita este cea care tine seama de proiectul bine facut si de variabilele ce pot aparea inevitabil pe parcursul desfasurarii lucrarii.

Dupa construirea gradinii, o etapa foarte importanta a amenajarii zonei verzi este intretinerea gradinii. Daca o gradina nu este intretinuta, intr-o luna de zile poate fi pierduta iar costurile de reamenajare sa fie destul de mari. Gazonul trebuie ingrijit in functie de maturitatea si densitatea lui. De acestea depinde frecventa de ingrijire a gazonului. Radacinile foarte dese care cresc impreuna trebuie aerisite ca sa evitam sufocarea lor si astfel distrugerea gazonului.

Gradinile cu plante trebuie intretinute de cel putin doua ori pe an, primavara si toamna. Plantele se ingrijesc pentru a nu creste dezordonat si prin noii lastari aparuti la intamplare sa nu se autodistruga. Si arborii si arbustii se preteaza intretinerii bianuale iar daca se respecta aceste etape atunci in restul anului va fi nevoie doar de cateva mici retusuri din partea proprietarilor.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Call Now ButtonSuna Acum