intretinerea gradinii toamna

Cum sa ne pregatim gradina pentru toamna

intretinerea gradinii toamna

Fiecare anotimp isi are farmecul lui asa si toamna care-si intra incet in drepturi vine cu frunze multicolore, seri romantice si gradini in plina transformare. Intretinerea gradinii este importanta in fiecare anotimp asigurand astfel sanatatea si frumusetea plantelor.

Copacii trebuie tunsi si curatati de crengile uscate pregatindu-i astfel pentru frigul iernii. E bine sa folosim o foarfeca speciala pentru tuns si ingrijit copacii pentru ca unele ustensile sunt chiar daunatoare sanatatii arborilor, ii putem rani in timp ce-i toaletam daca nu utilizam unelte potrivite.

Un alt aspect important de care trebuie sa tinem seama cand tundem copacii este acela al formei pe care dorim s-o aiba pomul dupa toaletare. Acest amanunt este urmat indeaproape  de un altul la fel de important si anume luminarea coroanei copacului. Sunt lastari si crengi care s-au impreunat si sufoca alte ramuri. Acestea ar fi bine sa fie indepartate cu grija stiind ca in general lastarii cresc in interior.

Atat in timpul toaletarii dar si ca urmare a temperaturilor de toamna frunzele cad si pot constitui ingrasaminte foarte bune pentru pamantul gradinii noastre dar e bine sa stim ca nu toate frunzele cazute la sol sunt bune ca si ingrasamant pentru ca pot suferi de diferite boli astfel imbolnavind si restul plantelor aflate in imediata lor apropiere.

Ingrasamintele pe baza de potasiu trebuie folosite in aceasta perioada pentru ca protejeaza si pregatesc plantele pentru iarna. Ingrasamintele vechi e bine sa le inlocuim cu altele noi, intr-un strat subtire situat la suprafata pamantului. Si frunzele sanatoase pot constitui ingrasamant pentru plante doar ca e indicat sa le selectam cu atentie ca sa nu fie infestate.

O alta activitate de baza din timpul toamnei este sapatul pamantului si adancimea la care trebuie sa facem acest lucru este intre 15 si 20 de cm. Bineinteles ca inainte de sapat curatam pamantul de resturile vegetale din zona, acestea sunt in general frunze si fructe cazute.

In aceasta perioada gazonul trebuie tuns scurt si hranit cu ingrasaminte speciale pentru gazon, pregatindu-l astfel si pe acesta pentru iarna ce urmeaza sa vina.

Sunt plante care nu rezista in pamant pe timpul iernii, in general cele cu bulbi, Acestea se pot scoate din pamant si pune in ghivece cu pamant tratat iar apoi depozitate in locuri uscate si racoroase cum ar fi beciurile sau camarile. Totusi pe la inceputul lui octombrie putem planta unele flori pentru a ne bucura de frumusetea lor atunci cand revine primavara si ele vor inflori. Astfel de flori care rezista in pamant pe timpul iernii sunt zambilele, narcisele si chiar lalelele.

 

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum