arta feng shui in gradina cu apa

Arta feng-shui in gradina

Feng-shui inseamna vant si apa si se refera la acea legatura sublima bazata pe respect, pe care omul trebuie sa o intretina cu fortele naturii. Gradinile ar trebui sa fie un exemplu de armonie, de energie pozitiva din abundenta care sustine viata.

Aceasta arta estica straveche ne invata sa ne aranjam mediul inconjurator in asa fel incat sa atragem norocul, sanatatea si prosperitatea. Exista mai multe zone in cadrul gradinii feng-shui, zona cunoasterii, zona carierei, o alta zona e cea a prietenilor, mai intalnim aici si zona familiei si pe cea a copiilor. Orice gradina de acest tip are o zona centrala dar si o zona raspunzatoare de parteneriate si alta care se refera la faima celor ce o locuiesc.

In zona cunoasterii putem crea un aranjament care sa ne ajute sa meditam iar in spatiul destinat carierei trebuie sa avem culori vii si forme rotunde aflate in armonie cu elementele zonei cunoasterii. In zona familiei e bine sa avem o cascada in miniatura sau o fantana arteziana dar si un decor in care sa se poata aduna intreaga familie.arta-feng-shui-in-gradina

Pentru zona prietenilor este cel mai bine sa amenajam un loc in forma circulara, astfel sa facem aceasta parte a gradinii cat mai puternica. Siragurile de clopotei sunt indicate in zona copiilor iar un lac cu apa curata, usor in miscare este benefica zonei sanatatii. Rezervorul de energie al gradinii este zona centrala care poate fi lasata deschisa, doar cu un gazon bine  intretinut.

Plantele sunt foarte importante in gradina feng shui pentru ca ele ne dau speranta si se aleg in functie de cele care ne plac, doar acelea ne vor da energia pozitiva dorita. intuitia este cea care ne va ajuta sa ne alegem florile potrivite gradinii noastre dar totusi trebuie sa tinem seama si de capacitatea de rezistenta a plantelor la expunerea la soare sau plantarea intr-un anumit tip de pamant potrivit sau nu dezvoltarii lor.

Nu trebuie sa tinem seama de toate cerintele feng-shui daca nu suntem in totalitate de acord cu acestea sau nu avem posibilitatea amenajarii unei gradini de acest tip in toate aspectele ei. Dar cateva elemente cum ar fi fantana arteziana sau clopoteii asezati in locurile potrivite ne pot influenta intr-un mod pozitiv diversele laturi ale vietii noastre.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum