gradina frumoasa cu lac

Cum arata o gradina frumoasa

Gradina e frumoasa atunci cand creeaza senzatia de armonie si bogatie prin plantele care chiar daca sunt variate formeaza totusi un tot unitar. Patura de verdeata care acopera peretii sau poate curtea vecinilor sau chiar vederea la strada aglomerata ne dovedeste ca amenajarea gradinii in cauza s-a facut corect, tinandu-se seama de criterii practice, ergonomice si de frumusete.

gradina-frumoasa-cu-lac

Aleile aspectuos marginite, gazonul verde bine intretinut ca si spatiu de joaca pentru copii si coltul de relaxare dupa o zi de munca sunt alte cateva detalii ale unei gradini reusite. Daca descoperim in gradina si o fantana arteziana al carei susur placut ne duce cu gandul la oazele de liniste din padure, ne putem considera norocosii vizitatori ai unei gradini de vis. Spatiul poate beneficia si de un lac cochet, construit cu atentie si pricepere de arhitectul peisagist care sigur a avut in vedere un principu important in realizarea lui, si anume, calitatea inainte de toate. Lacul si fantana arteziana dau vitalitate intregii creatii.

Pietrele decorative folosite in construirea fantanii si a lacului sunt aranjate cu bun gust, au forme placute si sunt in cantitatea potrivita pentru scopul propus ca sa nu deranjeze privirea sau sa oboseasca ochiul prin prea mult. Aranjamentul da impresia de firesc, natural, fara exagerari neplacute nici in privinta cantitatii de pietre utilizate dar nici chiar in modalitatea de a le asambla. Pe langa acest aspect, mai observam inca un detaliu de apreciat, malul lacului e populat de 4 sau 5 tipuri de plante perene care atat prin flori cat si prin frunze ofera un spectacol superb de mireasma si culoare ce inveseleste gradina pe tot parcursul anului.

E placut sa vezi in gradina si plante in ghivece mai ales daca aceste suporturi sunt neobisnuite, putin mai pretentioase si incanta astfel privirile. Unele flori nu rezista afara,  in frig, pe timp de iarna si de aceea e foarte bine ca acestea sa fie tinute in ghivece, adapostite in interior, in anotimpul friguros iar vara dandu-le posibilitatea sa ne bucure privirile prin coloritul lor fabulos.

In concluzie, gradina frumoasa este cea in care se simte ca s-a lucrat in mod constient, constiincios, cu profesionalism, este un spatiu colorat, in mod curajos variat si totusi unitar,  armonios si utilizabil. Satisface nevoile tuturor celor ce o locuiesc si o viziteaza. Este gradina in care ori de cate ori revii, te simti mereu ca si acasa.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum