gradina rustica sau traditionala mica

Gradina mica si cocheta, secrete in amenajari gradini

Spatiul pentru gradina este intotdeauna un aspect foarte important atunci cand dorim sa ne proiectam si sa ne construim gradina mult visata. Nu conteaza cat este de mare sau de mic acest spatiu pentru ca idei spectaculoase de amenajat locurile destinate gradinilor sunt diverse si chiar uimitoare in cele mai multe cazuri.

O idee foarte buna este evidentierea punctului de acces in gradina, instalarea unei pergole in aceasta zona, sigur ne va ajuta sa nu treaca neobservata intrarea in spatiul nostru verde. In acest fel, vom avea un punct de atractie interesant, unul dintre pilonii de baza ai amenajarii gradinilor nu foarte extinse.

In spatiile mici pentru gradina putem folosi foarte multe plante viu colorate asezate atat in ghivece cat si direct in pamantul gradinii. Se pot face combinatii de plante perene cu cele sezoniere si cat mai multe tipuri de flori in diverse culori si forme.

gradina-mica-idei-amenajari-gradini

Atunci cand spatiul pe orizontala nu este destul de darnic, ne putem orienta catre zona verticala construind pergole din lemn sau sarma pe care se vor catara diverse plante specifice. Iedera ar fi o varianta dar mai sunt foarte multe alte tipuri de plante cataratoare ce si-ar putea gasi locul in gradina noastra.

Si trandafirii cataratori rosii, roz sau albi sunt o alegere foarte buna in gradinile mici pentru ca ei dau senzatia de monumentalitate chiar si in spatii minuscule si au un impact puternic placut asupra privitorului. Parfumul lor ne fascineaza indiferent de varsta.

Si o pajiste mica si verde, bine ingrijita si chiar imprejmuita de copaci umbrosi este o varianta potrivita pentru gradinile mici pentru ca pe aceasta se pot aseza trasuri vechi, reconditionate si impodobite cu ghivece diverse cu flori multicolore. Avantajul acestora e ca locul lor poate fi schimbat oricand, ele fiind mobile.

Aleile serpuitoare dau impresia de spatialitate astfel ca pot fi utilizate cu incredere in gradinile de mica dimensiune. Pe langa alei putem construi mici insulite inflorate care la fel ne creeaza impresia de teritoriu intins si larg.

Si gradinile mici pot avea spatii de relaxare, cu bancute, mese si scaune asezate in intimitatea unor arbusti de dimensiuni medii. Ne vom simti minunat in aceste zone inconjurate de plante de diferite marimi si forme.

Si gradinile mici pot fi frumoase, elegante si cochete si le putem amenaja in asa fel incat sa nu ne ia foarte mult timp si nici bani ca sa le intretinem. Cu ajutorul catorva idei reusite si a unei imaginatii bogate putem obtine un spatiu impresionant si acolo unde nimeni n-ar fi crezut ca asa ceva este posibil.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum