Idei in amenajari gradini cu pietre de rau

Atat in amenajari interioare cat si in amenajari gradini telul este crearea unui spatiu armonios si estetic. Am vazut foarte multe idei de amenajari gradini si cred ca acestea ne pot inspira atunci cand ne hotaram sa facem schimbari in gradina noastra.

Am ales o idee care circula pe internet si in special pe diferite siteuri de specialitate si anume utilizarea pietrelor de rau in amenajari interioare si amenajari gradini. Probabil s-a plecat de la ideea ca aceste pietre rotunde fara colturi au o forma armonioasa si punandu-le una langa alta creeaza o textura foarte interesanta. Ideea este sa alegeti pietre de aproximativ aceleasi dimensiuni ca puse pe o suprafata extinsa sa creeze o imagine cat mai uniforma.

idei-de-amenajari-gradini-pietre-de-rau

Una dintre metodele prin care puteti utiliza textura pietrelor de rau este sa le imprastiati sub plantele decorative mari in locul unde de obicei puneti mulci. Impreuna vor avea aproape acelasi rol de protectie a radacinilor impotriva schimbarilor de temperatura si vor avea si un aspect placut. Vor lasa apa sa curga in continuare spre pamant asa ca planta va fi hidratata tot timpul dar va avea un alt aspect interesant.

O alta idee este sa creati pietre de pasi personalizate, din pietre de rau. Nimic nu este mai usor decat sa creem niste cofraje in care sa punem pietre de rau rotunde si frumoase creand astfel suprafete mai mari cu textura pietrelor de rau. Bineintele aceste spatii pentru pasi pot fi facute in diferite forme si marimi, pietrele pot fi lipite unele de altele sau lasate liber scufundate in pamant, importanta este utilizarea pentru aspectul texturii acestora.

Bineinteles ca putem sa ne jucam nu numai cu textura ci si cu culoarea a acestora, in functie de culorile pietrelor putem crea diferite desene tip mozaic unde diferentierea va fi facuta doar de contrastul culorii pietrelor.

idei-de-amenajari-gradini-pietre-de-rau_2

De multe ori in amenajari gradini, frumusetea naturala a pietrelor de rau este utilizata si la crearea de iazuri de gradina, peretele si baza iazurilor fiind placata cu acestea, astfel se pastreaza aspectul natural iar baza lor e protejata.

Contact

S.C.Kalon Garden S.R.L
Persoana de contact: Cristina Vlad

Sediu: Str. Traian Vuia, Nr 160, Cluj-Napoca
tel: 0743-174253,
email: kalongarden@yahoo.com
Meniu
Suna Acum